Bedplassen, angst, wagen/reisziekte, hoogtevrees, overgevoeligheid, onhandigheid, geheugenproblemen, concentratieproblemen, slecht slapen, stotteren, tics, duimzuigen, nagelbijten, geen goede pengreep, schrijfproblemen,  op de tenen lopen, evenwichtsproblemen, eetstoornissen, verslavingen of tandenknarsen… herkenbare problemen bij je kind?
De oorzaak hiervan kan zijn dat er een reflexen nog te veel actief zijn. Met de MNRI® Methode kunnen nog actieve reflexen op een eenvoudige maar diepgaande manier geïntegreerd worden en daarmee verminderen of verdwijnen de symptomen!

Reflexen?
Elke baby die wordt geboren beschikt over een heleboel aangeboren reflexen, impulsieve bewegingen. Die zijn al vroeg tijdens de zwangerschap of na de geboorte ontstaan. Deze bewegingen zijn nodig om bijvoorbeeld de bevalling goed door te komen, om te overleven en jezelf te beschermen gedurende de eerste maanden van je leven.
Zo heb je onder andere de zuigreflex, de zoekreflex, de loopreflex en de valreflex. Iedereen wordt met deze reflexen geboren en wanneer je de reflexen stimuleert, reageer je automatisch.
Wanneer reflexen nog onvoldoende in het centrale zenuwstelsel zijn geïntegreerd, blijven signalen uit de hersenstam ervoor zorgen dat het lichaam nog steeds automatisch reageert, op de reflexmatige manier dus. Het gedrag of de bewegingen die het kind vertoont is dus het antwoord van de reflex.

Kinderen die via een keizersnede of tang/vacuümverlossing geboren zijn, hebben mogelijk bepaalde geboortereflexen niet goed doorlopen, waardoor deze reflexen moeilijker kunnen integreren. Bij die kinderen is de kans groter dat er nog reflexen actief blijven waardoor ze op latere leeftijd leer- en/of gedragsproblemen kunnen krijgen.
Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan.

Volgens de MNRI ® Methode kunnen nog actieve reflexen op een simpele maar diepgaande manier geïntegreerd worden. Daarmee stelt de hersenstam de hogere hersenen in staat alsnog verder uit te rijpen en zich te ontwikkelen. Dat betekent dat integratie van nog actieve reflexen helpend kan zijn om bovenstaande symptomen te verminderen. 

De Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integration (MNRI ® Methode) is ontwikkeld door de Russische psycholoog en wetenschapper, Dr. Svetlana Masgutova.
Kinderpraktijk Bij Kee werkt ook met reflexintegratie volgens deze MNRI ® Methode. Deze bestaat uit oefeningen gericht op het herstel en de rijping van het centrale zenuwstelsel.

Intake
Een MNRI®-behandelaar kan aan de hand van uw verhaal en de symptomen die u beschrijft een eerste indicatie geven van vermoedelijk nog actieve reflexpatronen.

Testen
Om met zekerheid te kunnen vaststellen welke reflexen nog actief zijn, wordt met het geven van een bepaalde stimulus gekeken naar de intensiteit van de respons, de snelheid van de respons, de symmetrie, of de respons bij die prikkel hoort en/of een respons eventueel volledig uitblijft terwijl er wel indicatie is dat de reflex actief zou moeten zijn.

Directe en diepgaande integratie
Tegelijkertijd bij het vinden van een nog actieve reflex wordt direct gestart met het integreren van die reflex. Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon.
De langzaam en bewust uitgevoerde bewegings-patronen dringen diep door tot in het primitieve brein (hersenstam), waar de reflexen opgeroepen worden. In de meeste gevallen voelen cliënten daadwerkelijk op dát niveau verandering ontstaan. De symptomen, die hun oorzaak vinden in de nog actieve reflexen, verdwijnen bij herhaalde oefening.

Voortdurend in ontwikkeling
Dr. Svetlana Masgutova heeft haar methode over de jaren heen steeds verder verfijnd, en is zich steeds blijven ontwikkelen. Ook vandaag de dag blijft Dr. Svetlana Masgutova nieuwe inzichten onderzoeken en verder uitwerken in haar methode.
Hiermee gaat Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie Methode® dieper en is verfijnder van opzet dan de diverse andere methoden die we kennen.

Werkwijze:
Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon. De langzaam en bewust uitgevoerde bewegingspatronen dringen diep door tot in de hersenstam, waar de reflexen opgeroepen worden.
De symptomen, die hun oorzaak vinden in de nog actieve reflexen, verdwijnen of verminderen bij herhaalde oefening.

Tijdens de behandeling worden er oefeningen voorgedaan en uitgelegd aan de ouders voor thuis. Tijdens de les is een van de ouders aanwezig en deze kijkt goed mee hoe ze de oefeningen thuis kunnen gaan uitvoeren.
Na 2 tot 3 weken kom je terug en bekijken we hoe het gaat met de reflexen en of er nieuwe oefeningen worden meegegeven.